Steven Severin vystoupí na Flédě

Vydáno 06.05.2008 | autor: redakce

6. května vystoupí v brněnském klubu Fléda Steven Severin. Uznávaný sólový hráč a zakládající člen legendárních Siouxsie and the Banshees zahraje v rychlém sledu za sebou dva výjimečné sety.

Steven Severin vystoupí na Flédě Steven Severin vystoupí na Flédě

V první části vystoupí sólově a premiérově předvede novou muziku inspirovanou surrealistickým filmem z roku 1928 Škeble a kněz, který natočila režisérka Germaine Dulac podle scénáře Antonina Artauda. Film bude zároveň promítán na obrazovce u stage. Britská Rada Cenzorů tento film v roce 1927 zakázala a prohlásila ho za „nepochybně odporný“.



Po krátké přestávce se Severin vrátí na pódium a zahraje svůj hudební doprovod k sérii krátkých filmů od současných tvůrců Aury Satz, Bruna Forzaniho a Helene Cattet.

Steven Severin vydal soubor básní a próz the Twelve Revelations a už pět let vydává svou muziku, a později i jiné autory, na jeho vlastním labelu RE. Od roku 2003 se zaměřil na filmovou a televizní hudbu a přitom ještě stihnul dohlížet nad remasteringem obnovovaného katalogu Banshees, bezpochyby nejzajímavějším a nejdůslednějším hudebním katalogem, který popisuje éru 20 let po punku.

myspace.com/stevenseverinmusic
zavřít