McLaughlin: jazzový rebel v Praze

Vydáno 06.05.2008 | autor: redakce

Boří konvence jazzové hudby, nebojí se experimentovat a důvěřuje o generaci či dvě mladším hudebníkům - taková je aktuální vizitka progresivního jazzmana, kytaristy Johna McLaughlina.

McLaughlin: jazzový rebel v Praze McLaughlin: jazzový rebel v Praze

Nostalgie, dravost i energie a celková radost z hraní jsou patrné v každém tónu jazz-rockového alba Industrial Zen, které John McLaughlin s projektem The 4th Dimension představí v Praze za necelé tři týdny. Ve velkém sále Lucerny tentokrát vystoupí 21. května společně s ostřílenými a vynikajícími hudebníky - Markem Mondesirem (bicí), Gary Husbandem (klávesy) a Hadrienem Féraudem (basová kytara).



S trojicí doprovodných hudebníků představí v rámci evropského turné v deseti zemích pozoruhodný projekt Industrial Zen. Místo profesorského jazzu se publikum pražského koncertu může těšit na eklekticky pojatou směsici různých stylů s elektrickým podbarvením, která se vyznačuje poutavými melodiemi, dravostí i originálními hudebními nápady.

John McLaughlin se narodil roku 1942 ve Velké Británii, na kytaru se naučil jako samouk. Patří k největším hudebním legendám a k nejlepším světovým kytaristům – nahrával s Milesem Davisem, Carlosem Santanou, Paco de Lucíou či s London Symphony Orchestra. Pro jeho styl hraní je charakteristická neuvěřitelná rychlost, síla a virtuozita.
zavřít