The Legendary Pink Dots živě v Rock Café

Vydáno 07.05.2008 | autor: redakce

Kultovní holandská psychedelická kapela The Legendary Pink Dots opět zahrála pro české publikum. Karel Hron se byl podívat, zda LPD stále táhnou.

The Legendary Pink Dots živě v Rock Café The Legendary Pink Dots živě v Rock Café

THE LEGENDARY PINK DOTS
27.4., ROCK CAFÉ, PRAHA

Legendární růžové pohádky.

Už je to dobrých osmnáct let, co se Legendární růžové tečky poprvé objevily v Praze. Ke stejnému číslu se blíží i celkový počet českých koncertů, bezmála dvojnásobný je počet alb těchto hrdinů psychedelické fronty.
Při jejich píli a nadšení má člověk jistotu, že se naživo vždy dočká něčeho nového, což bezezbytku platilo i o koncertu v pražském Rock Café. Charismatický frontman Edward Ka-Spel s tradiční vizáží proroka-poustevníka střídal křehké polohy melodického zpěvu s drásavými výkřiky, nikdy ale nenechal publikum v klidu vydechnout, natožpak zívnout.



V druhé polovině koncertu došlo i na starší skladby včetně akustické balady I Love You in Your Tragic Beauty a Just a Lifetime z kultovního alba The Crushed Velvet Apocalypse. Nejvíce nadšených reakcí legendárního růžového publika ovšem sklidila pohádková Princess Coldheart o princezně, která zabíjí jednoho urozeného nápadníka po druhém, dokud nepřijde ten pravý chasník...

text Karel Hron foto archiv

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít