British Sea Power zaútočí na Prahu

Vydáno 07.05.2008 | autor: redakce

Hvězdná britská kytarová skupina British Sea Power přijíždí 11. srpna koncertovat do pražské Roxy, kde představí zatím poslední album Do You Like Rock Music?

British Sea Power zaútočí na Prahu British Sea Power zaútočí na Prahu

A vzhledem k vazbám na Českou republiku je otázka, jestli se tak trochu nevrací do svého druhého domova. "Máme vaši zemi rádi. Dostala nás kapela Ecstasy Of Saint Theresa, Praha, FC Slávie, Haškův Švejk, Kafkova Proměna a Machatého film Extase s Hedy Lamarrovou," říká charismatický zpěvák Yan. Navíc singl Wawing Flags hájící přistěhovalce z východní Evropy British Sea Power pokřtili letos 10. ledna na české ambasádě v Londýně za účasti předních britských hudebních publicistů. Ti ho označili za „festivalovou píseň roku 2008“.



Aktuální album Do You Like Rock Music?, ze kterého singl pochází, natočili British Sea Power zčásti v českém Studio Sono. A kdo by si také nevzpomněl na skladbu A Lovely Day Tomorrow, epickou oslavu českých parašutistů, kteří během 2. světové války odlétli z Londýna připravit atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. British Sea Power tehdy požádali skupinu Ecstasy of Saint Theresa a s Yanem si píseň A Lovely Day Tomorrow, která vyšla v limitované edici 1942 kusů (rok událostí), zazpívala Kateřina Winterová.



British Sea Power jsou kritiky díky svému chytlavému kytarovému rocku přirovnáváni nejčastěji k Joy Division. V Praze se představí s posledním albem Do You Like Rock Music?, jehož nadšená recenze v britském deníku The Guardian končí upozorněním: „Rozsviťte strážní světla - British Sea Power se možná angažují v dohlížení na svět, ale toto neuvěřitelné album zní spíš, jako kdyby mu hodlali vládnout.“
zavřít