Eurotrialog: pozdní sběr hudební

Vydáno 14.05.2008 | autor: redakce

Mikulovský festival Eurotrialog vstupuje do desátého ročníku. Symbolicky zvolené místo na hranicích tří zemí, stejně tak jako název festivalu napovídá, že důraz je kladen na umělce z Česka, Slovenska a Rakouska.

Eurotrialog: pozdní sběr hudební Eurotrialog: pozdní sběr hudební

Dramaturgie však tradičně otevírá prostor i umělcům z ostatních (nejen) evropských zemí. Specialitou Eurotrialogu je uvádění nových nečekaných seskupení. „Například jsme před lety iniciovali vytvoření zcela nového dua Moniky Načevy a Pavla Fajta,“ vysvětluje dramaturg festivalu Romek Hanzlík. „Prostor dáváme rádi také různým mezinárodním seskupením, tyto spolupráce i přímo dramaturgicky podněcujeme. V minulosti to například byli Ty syčáci s Christophem Pajerem. Letošním bonbónkem bude jistě společné vystoupení zcela nového dua Pavla Fajta s Miroslavem Wankem (Už jsme doma), nebo návrat česko-rakouských BOO po 5 letech na podia.“



Mezi další letošní taháky v programu patří Michal Prokop & Framus Five, Psí vojáci, Son Caliente (Kuba), Jan Budař a Eliščin band či jedno z mála vystoupení ryze ženské formace Zuby nehty. Velkým překvapením festivalu se stane comeback legendární skupiny F.P.B. včetně zakládajících členů Miroslava Wanka a Romka Hanzlíka.

Festival se rozrůstá po dlaších mikulovských prostorech – komornější koncerty jsou naplánovány do synagogy a do Ditrichštejnské hrobky (např. tradiční varhanní koncert Filipa Topla). Letošní novinkou je koncert přímo na střeše Ditrichštejnské hrobky.

Mikulovský festival Eurotrialog proběhne od 29.-30. srpna.
zavřít