Musicfest Přeštěnice se hlásí o slovo

Vydáno 25.05.2008 | autor: redakce

Již osmým rokem se koná Open Air Musicfest Přeštěnice u jihočeského Milevska. Festival ve dnech 10. až 12. července nabídne rozmanitou směsici metalu, rocku, ska i folku.

Musicfest Přeštěnice se hlásí o slovo Musicfest Přeštěnice se hlásí o slovo

Už ve čtvrtek se můžete rozehřát s plzeňským tělesem Znouzectnost, které patří ke stálicím festivalu. V tento den se také těšte na dalších sedm skupin, mezi kterými lze například vyzdvihnout Sto zvířat.

Vrcholem pátečního mejdanu bude bezesporu rock metalový počin Exilia z Itálie s charismatickou frontmankou Mashou Mismane v čele. Dále nebudou chybět Wouhnouti, Vypsaná fixa či Kryštof.



K hvězdám sobotního nebe budou rozhodně patřit Karamelo Santo, kteří dorazí až ze slunné Argentiny a rozvlní naše těla ska-reggae-rockovou sambou. Sobotní půlnoc pak bude patřit německé nářezové skupině Xandria, která přeštěnické publikum ovládne gotickým metalem.

Dalšími zajímavými jmény jsou rakouská HC kapela To be continued, polští Underground Fly nebo maďarští Bankrupt, kteří přivezou melodický punkrock. Pořadatelé také každým rokem dávají prostor méně známým nebo začínajícím kapelám, které tak mají šanci dobýt vaše srdce.



Novinkou letošního přeštěnického festivalu bude třetí alternativní scéna, na které najdete nejen písničkáře a taneční skupiny, ale chvíle odpočinku vám tady zpříjemní také divadelní představení a filmové projekce.

www.prestenice.cz
zavřít