Tři metalové úderky v Roxy

Vydáno 03.06.2008 | autor: redakce

Američané The Dillinger Escape Plan a Between The Buried And Me společně se Švédy Meshuggah vystoupí 25. června v pražském klubu Roxy.

Tři metalové úderky v Roxy Tři metalové úderky v Roxy

Hlavní hvězdou včera jsou švédští Meshuggah. Název kapely má hebrejské kořeny a v doslovném překladu znamená šílený, přesně tak vystihuje esenciální rysy zvrhlých Meshuggah. Ale není se čemu divit. Kytarista Fredrick Thorthendal již od mala od svého otce vstřebával jazzové vlivy a od kolébky poslouchal Allan Holdsworthe, jež se opravdu neřadí mezi normální kytaristy a tento vliv je v harmonických postupech Meshuggah slyšet dodnes.



Jedná se o kapelu, která svým hudebním směřováním ovlivnila takové velikány jako Dream Theatre, Tool, Metallica či Lamb Of God. V Americe se Meshuggah prosadili paradoxně poté, co se syn Ozzyho Osbourna zmínil v reality show The Osbournes, že kapelu poslouchá. Tím byl dán její obrovský boom za Velkou louží.

Role předskokanů připadla kapele The Dillinger Escape Plan, která se v Praze představila již v březnu. Jejich hudba je mixem nervózního hard-coru lehce okořeněného industriálními virvály smíchanými s vykolejenými rockovými melodiemi a hrubými metalovými riffy. Dále se tento večer představí skupina Between the Buried and Me, kterou lze považovat za jedno z nejzásadnějších uskupení, které hraje progresivní metal core.

www.myspace.com/meshuggah
www.myspace.com/dillingerescapeplan
www.myspace.com/betweentheburiedandmeband
zavřít