Kráska v nesnázích: premiéra v USA

Vydáno 05.06.2008 | autor: redakce

Film scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka začne svou pouť 13. června v newyorském kině Angelika na jižním Manhattanu a v největším washingtonském art kině Landmark Theatre.

Kráska v nesnázích: premiéra v USA Kráska v nesnázích: premiéra v USA

Za velkou louží je celkem pět kopií, které budou postupně k vidění v dalších amerických městech. „Premiéra se měla podle původních plánů konat už před rokem, ale nechtěli jsme nic ponechat náhodě. Vsadili jsme na pečlivou přípravu při propagaci filmu, především na aktivní spolupráci s českou komunitou v obou premiérových městech.

Uvedení Krásky v nesnázích v USA je totiž zásadní událostí nejen pro tento konkrétní titul, ale pro českou kinematografii obecně. Možná to zní trochu nadsazeně, ale vzhledem k současnému malému zájmu o české filmy v Americe na tom určitě něco pravdy je…,“ odhaluje zákulisí uvedení Krásky na prestižní trh distributor Neil Friedman z Menemsha Films.



A producent filmu Ondřej Trojan realisticky dodává: „Je jasné, že úspěch v New Yorku a Washingtonu by nám otevřel dveře k širší distribuci, napjatě proto očekáváme recenze v New York Times, Washington Post a dalších periodikách. Americké klubové publikum je totiž zhýčkané desítkami filmů z celého světa a právě recenze hrají podstatnou roli při jejich rozhodování, na co se půjdou do kina podívat.“

Skvělou předehrou k letní americké cestě bylo vítězství Krásky v nesnázích na dvou respektovaných mezinárodních festivalech – v Denveru a v Santa Barbaře. Zasloužený obdiv tehdy kromě tvůrců sklidila i Aňa Geislerová v hlavní ženské roli.
zavřít