Prahu rozezní severská hudba

Vydáno 09.06.2008 | autor: redakce

V sobotu 28. června se v Praze na Branické louce uskuteční hlavní Oslava slunovratu - Midnight Sun. Vystoupí mystičtí dánští Valravn a Efterklang, islandská zpěvačka Hafdís Huld, finská parta Regina a domácí Bratři Orffové.

Prahu rozezní severská hudba Prahu rozezní severská hudba

Na Midnight Sun vystoupí formace Valravn, která kombinuje prvky folku s elektronickými zvuky a smyčkami. Atmosféru typickou pro severské skupiny nabídne také druhá partička z Dánska, která již dříve v Praze vystoupila – Efterklang. Zpěvačka Hafdís Huld začínala v 15letech ve skupině Gus Gus, později se vydala na sólovou dráhu, která jí v roce 2006 vynesla za desku Dirty Paper Cup cenu za nejlepší islandské popové album.



Regina, to je název finské skupiny, která uzavře výčet zahraniční skupin letošní oslavy Midnight Sun. Regina debutovala v roce 2005 albem Katso maisemma, které bylo v témže roce označeno za finské album roku. Také její pozdější skladby byly velmi pozitivně přijímané veřejností i odbornou kritikou. České barvy bude hájit krnovská ambientně folková formace Bratři Orffové.
zavřít