Jazzový dýchánek oslaví letos 700 let

Vydáno 09.06.2008 | autor: redakce

Tradiční hudební akce, která se koná ve Velkých Opatovicích, přiveze letos do Velkých Opatovic Ondřeje Havelku a jeho Melody Makers a mnoho dalších hudebníků.

Jazzový dýchánek oslaví letos 700 let Jazzový dýchánek oslaví letos 700 let

Vedle nich se na pódiu v zámeckém amfiteátru představí také další jazzoví hudebníci, především pak kapela Five Senses se svým leaderem Vilémem Spilkou. Opatovicý dýchánek tak jako každý rok dostává svému slovu, že do dědin přiváží jazz té nejvyšší úrovně. Letos bude navíc Dýchánek bonbónkem při oslavách sedmistého výročí první zmínky o Velkých Opatovicích.



Letošní osmý ročník je ve znamení uhlazené prvorepublikové vizáže s důrazem na eleganci, styl a kultivovanost. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers právě s touto devizou vyprodávají pravidelně svá vystoupení. Five Senses svým názvem asociuje, že bude působit na všech pět smyslů. Jak to svede, je záhadou, nicméně protože v tomto novém seskupení hrají snad nejlepší čeští jazzoví muzikanti, není jim proč nevěřit.

Jazz Efterrätt symbolizuje dravé mládí. Muzikanti, profesionální konzervatoristi, mají za sebou doprovod hvězd světového kalibru - Moisese Parkera, Andreu Bocelliho, Chrise Brubecka, Barryho Masona – a stylově hrají to nejčistší, co je u nás k nalezení. Zva 12-28 – bluesovka, která má za sebou kritiky velice pozitivně hodnocenou desku Za fúzy ma poťahaj. Pětku odvážných letos uzavírá přerovská kapela Mothers Follow Chairs.

Letošní osmý ročník se bude konat tuto sobotu 14. 6. ve Velkých Opatovicích.

www.jazzovydychanek.cz
zavřít