Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny

Vydáno 13.06.2008 | autor: redakce

Jubilejní 5. ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů a debutů Karlovy Vary letos proběhne 27. až 31. srpna a všichni studenti dostanou od organizátorů dárek – akreditaci na festival zdarma.

Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny

V letošním roce se na Fresh Film Fest přihlásilo celkem 931 studentských filmů, což je o tři sta více než loni,” říká umělecký ředitel Jan Stehlík. „Evropských filmů je přihlášeno 627,“ dodává Stehlík. Nejpočetněji je zastoupena Česká republika se 128 snímky, následuje Německo se 110 filmy. Mezi přihlášenými filmy jsou zastoupeny i takové země, jako je Kolumbie, Egypt, Jižní Korea, Írán, Ukrajina či Gruzie.



Protože se jedná o páté narozeniny, bude letos na festivalu Fresh Film Fest uděleno pět cen v pěti soutěžích oceněných porotou – tzv. Hlavní soutěži (mezinárodní soutěž hraných a dokumentárních filmů), Theatre Optique (mezinárodní soutěž animovaných a experimentálních studentských filmů), Centropa (středoevropská soutěž studentských filmů), Fresh Generation (mezinárodní soutěž prvních a druhých celovečerních filmů jednotlivých tvůrců) a letos poprvé vzejde cena v oficiálním soutěžním programu i ze sekce Kontakt (soutěžní sekce českých nezávislých filmů), která navazuje na oblíbenou soutěž Film Reflection. Chybět nebude ani Cena diváků.

www.freshfilmfest.net
zavřít