Festival Eurotrialog oživí repertoár F.P.B.

Vydáno 28.07.2008 | autor: redakce

Mezinárodně obsazený festival Eurotrialog Mikulov vstupuje do 10. jubilejního ročníku a opět nabídne hudební „vychytávky“, připravené exkluzivně pro Eurotrialog.

Festival Eurotrialog oživí repertoár F.P.B. Festival Eurotrialog oživí repertoár F.P.B.

K vidění a slyšení na každém ročníku jsou hudební speciality, připravené exkluzivně pro Mikulov, které divák jinde nezažije. Letos k těmto „vychytávkám“ patří varhanní koncert Filipa Topola, vystoupení legendy osmdesátých let F.P.B. (předchůdci Už jsme doma), speciální Indies Scope scéna či třeba ukrajinsko-kavkazská hudební smršť Chutir.

Letošní novinkou je koncert přímo na střešní terase Ditrichštejnské hrobky (Vladimír Václavek). Sobotní šapitó je exkluzivně vyhrazeno jako Indies Scope scéna, tedy pro umělce spřízněné s vydavatelstvím Indies Scope (např. Swordfishtrombones, Budoár staré dámy, 100ºC). Mezi další letošní taháky v programu patří Michal Prokop & Framus Five, Psí vojáci, Son Caliente (Kuba), Jan Budař a Eliščin band či jedno z mála vystoupení ryze ženské formace Zuby nehty.



Překvapením festivalu se stane ojedinělý comeback legendární skupiny F.P.B. včetně zakládajících členů Miroslava Wanka a Romka Hanzlíka. F.P.B. působili v první polovině 80. let a byli jakýmisi předchůdci skupiny Už jsme doma - jak ve smyslu návaznosti tvorby, tak personálně. Toto speciální společné vystoupení F.P.B. se skupinou Už jsme doma se uskuteční pouze jednou, a to při příležitosti vydání 3CD kompletní tvorby F.P.B. na značce Malárie.

Fanoušci se můžou těšit na písničky jako Listíčko, Svatý pes, Vůl z žuly, Kdo s koto ten toho a dalších celkem 20 písní. Zmíněné album se bude v Mikulově křtít a premiérově prodávat.

Festival Eurotrialog proběhne 29. - 30. 8. v Mikulově.
zavřít