Basák Living Colour vydává album

Vydáno 26.06.2008 | autor: redakce

CinemaSonics je název druhého sólo alba baskytaristy Douga Wimbishe, známého z rockového kvarteta Living Colour nebo z projektů Jungle Funk či Headfake.

Basák Living Colour vydává album Basák Living Colour vydává album

Důležitým obdobím Douga bylo spojení back vokalisty The Rolling Stones Bernarda Fowlera s kapelou Tackhead, kterou dal Wimbish dohromady s anglickým producentem Adrianem Sherwoodem. Doug se stal více známý a jeho umělecká cesta rychleji stoupala. Dosáhl pověsti jako nájemní hráč a spolupracoval na nahrávkách a turné se stovkami umělců (The Rolling Stones, Jeff Beck, Bruce Springsteen, Herb Alpert, B. B. King, Annie Lennox, Carly Simon, Madonna, Seal, Joe Satriani, Georgie Clinton či Mos Def).



Dlouhý čas spolupracoval s vokalistou Vinxem a bubeníkem Willem Calhounem z kapely Living Colour ve skupinách Jungle Funk and Headfake. Doug také produkoval basově-bubenický projekt Dub populární ve východní Evropě. Pro nový titul CinemaSonics oslovil mnoho svých dlouholetých hudebních přátel. CinemaSonics představuje komplexní a stylově hudební dokument, mapující Dougův jeho dosavadní umělecký život.
zavřít