Skutečná liga hledá nové talenty

Vydáno 26.06.2008 | autor: redakce

Právě startuje 4. ročník Skutečné ligy, soutěže kapel. Soutěž je poprvé otevřena všem aktuálním hudebním stylům a zúčastnit se mohou i kapely ze zahraničí.

Skutečná liga hledá nové talenty Skutečná liga hledá nové talenty

Jako jediná soutěž v České republice umožní Skutečná liga rozsáhlému počtu kapel, které mohou přijet i ze zahraničí, ukázat své hudební umění a to bez nutnosti zaslání demo nahrávky. Všechny zúčastněné kapely budou od prvního okamžiku mezi sebou bojovat formou živých veřejných vystoupení, která budou hodnocena odbornou porotou. Mezi porotci nebude chybět např. Jana Kománková, Josef Sedloň, David Koller, Petr Stanko, Sylvie Leray, Ivo Pospíšil, Marek Gregor, Jarda Hudec, Marton Narray či Fernando Ladeiro-Marques.

Pro vítěze soutěže je automaticky připravena koncepční profesionální pomoc s možností zahraničních koncertů a nejen to. Díky podpoře partnerů je paleta cen pro postupující kapely velmi široká (bezdrátový odposlech AKG IVM4, domácí nahrávací studio Lexicon Omega a zánovní vůz Mercedes Vito). „Chceme jít jinou cestou, než je běžné. Ostatní soutěže v mnoha ohledech zkreslují reálnou situaci, když do nich mohou nastoupit pouze kapely, které mají dostatek finančních prostředků, aby mohly vyrobit demonahrávku.



Výběr v těchto případech také ovlivňuje kvalita nahrávky. Dochází i k situacím, kdy jsou z demonahrávek vybrány i kapely, které již neexistují nebo dávno hrají jinou muziku. Proto se naše soutěž jmenuje Skutečná liga. Je určena pro všechny a je férová
,“ řekl Lukáš Fousek, majitel agentury N.S.E.F. PRODUCTION, která Skutečnou ligu pořádá.

Kvalifikace (vypařovací kola) budou zahájeny v sobotu 14. července 2008. Do následujícího “Play off” postoupí 49 kapel podle nejvyšších bodových ohodnocení a výběru diváků. Z dalších kol (čtvrtfinále, semifinále a finále) nakonec vzejde pouze jedno hudební uskupení. V minulých ročnících to byly skupiny Pankix, X-Left To Die a Magma Hotel.

Více informací a přihlášku naleznete na webových stránkách www.skutecnaliga.cz.
zavřít