Seal: exkluzivní interview!

Vydáno 30.06.2008 | autor: redakce

8.7. do Prahy zavítá Seal a předvede českému publiku poprvé live nové písničky. Soudě podle odpovědí na otázky REPORTU, bude to velmi příjemná akce!

Seal: exkluzivní interview! Seal: exkluzivní interview!


Jak důležitý pro tebe je internet?
Podle mě je to spasitel dnešní doby. Myslím, že nás všechny zachrání, protože umožňuje komunikaci – což je přesně věc, která mě zajímá na nových technologiích. Většinu dní trávím tím, že předělávám svůj web, mailuju a tak.


Tvoje nové skladby jsou hodně osobní. Je někdy těžké ty věci zpívat před hromadou lidí?
Každá deska je jakousi audio biografií. Takže zpívat věci z alba System pro mě  je jako ukazovat lidem rodinné fotky. A vnímám to tak, že moje práce je říkat o sobě lidem pravdu.

 

 

Je život otce a život zpěváka kompatibilní?
Nedávno mi jeden novinář řekl, že by ode mě čekal balady, když mám rodinu. Vůbec nepochopil, že otcovská role může člověka inspirovat úplně jinak.
Koukám se na dceru, jak si na zahrádce prohlíží květiny – a zastavuje se u nich, protože je vidí poprvé v životě, ne že by je minula jako my ostatní. Člověka to zpomalí a přiměje podívat se na svět očima někoho jiného. A to ho pak donutí se otevřít a najít sílu zpívat o spoustě dalších věcí.

 

Zpíváš dceři ukolébavky?
Samozřejmě, a strašně mě to baví. Zpíváme je někdy spolu, uspáváme tak její dva mladší bratříčky.

 

Změnilo se něco na sestavě tvé doprovodné koncertní kapely?
Ne. Vůbec nic, jsme spolu už spoustu let a já jsem naprosto spokojený. Už se těším, až přijedeme do Prahy, při mé minulé návštěvě mě opravdu okouzlila.

 

Máš ještě nějaké nesplněné hudební sny?
Miluju duety, takže mám seznam „duetů snů“, ale konkrétně se teď nic nechystá. Hudební průmysl je legrační, když uděláte hit, každý vás zná a každý s vámi chce točit duety, ale jakmile se vaše desky začnou prodávat jinde, najednou všichni jako by ztratili paměť…

 

Koncert Seala proběhne 8.7. v HC Sparta Areně na pražském Výstavišti.

 

text Jana Kománková foto archiv

zavřít