Koncert Kabátu v Břeclavi

Vydáno 01.07.2008 | autor: redakce

Náš spolupracovník Karel Prchal se vydal na břeclavský koncert Kabátu. Bylo tam docela horko - kromě slunečního žáru totiž hřály i třímetrové plameny.

Koncert Kabátu v Břeclavi Koncert Kabátu v Břeclavi

KABÁT

21.6. BŘECLAV

Letos desetkrát a jednou jinak. A ani o trochu více.

Jen jedenáct koncertních zastávek má letošní putování teplické skupiny Kabát. Nejde ale o klasické turné. Tentokrát se Pepa Vojtek a jeho kumpáni vydali na cestu po letních festivalech. Své megapódium rozbili i pod břeclavským zámkem.
Pořadatelé festivalu Rock pod zámkem v Břeclavi dobře vycítili, co lidi nejvíce táhne. Proto byla volba naprosto jasná. Kabát a nic jiného.



Areál se otevřel kolem jedné hodiny odpolední a půldenní vícežánrový festival začala o dvě hodiny později Ewa Farna, kterou vystřídal Petr Muk. Po něm se ukázala českobudějovická hard-rock-metalová kapela Sarah. Svou polívčičku v už tak parném letním dni si přihřál poslanec a bigbíťák srdcem a duší Walter Bartoš a jeho band. Posluchače se snažil uhranout i Petr Kolář a hostem večera byl vítěz soutěže X Factor Jiří Zonyga.

S ubývajícími slunečními paprsky se zvyšoval počet návštěvníků a logicky i počet vypitých piv. Kolem desáté hodiny se ozval Dole v dole typický zvuk a na pódium přišli všichni z (Dals)Kabátů. Diváky provedli po cestě do pekla lemované Bárou, Malou dámou nebo Starým barem. Corridu uválcovali Buldozerem a Kdo ví jestli Teta z Ostravy ví, že Děvky ty to znaj. V pekelném rytmu Go satane go zahořely třímetrové plameny a Vojtek z dálky vypadal jako Jan Hus v Kostnici.

Zpěvák se snažil povzbuzovat horkem znavené přihlížející. Ale nemusel se moc snažit, protože všichni si koncert dokonale užívali. „Pánové, vyndejte ty ruce z kapes. Víte, jak se to říká o tom, kdo má ruce v kapse.“ Před koncem se lídr za Kabáty rozloučil. „Krásný letní den si už nebudeme kazit hlasitou hudbou a odebereme se někam ke stánkům. Popřípadě rozhodíme spacáky a hupneme na to jako zamlada,“ řekl Vojtek před poslední písní Pohoda. V přídavku zazněli Burlaci, Žízeň a klasika Moderní děvče. Nejlépe na tom byli místní hasiči, kteří si ze své cisterny stojící kousek od pódia udělali VIP tribunu.

Výborný koncert Kabátů skončil a pořadatelé měli na seznamu dvanáctihodinového hudebního maratonu ještě jedno neodškrtlé jméno Matahari. Na ně ale zůstali snad jenom jejich skalní příznivci, protože všichni ostatní se rozutekli k autům a vyrazili domů.
text a foto Karel Prchal

Setlist:
Dole v dole
Piju já, piju rád
V pekle sudy válej
Bára
Dávám ti jeden den
Úsměvy pana Lloyda
Malá dáma
Corrida
Buldozerem
Cirkusovej stan
Starej bar
Shořel náš dům
Go satane go
Teta z Ostravy
Stará Lou
Kdo ví jestli
Děvky ty to znaj
Porcelánový prasata
Pohoda

Burlaci
Žízeň
Moderní děvče

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít