Afrika Islam vystoupí v Radosti FX

Vydáno 01.07.2008 | autor: redakce

Po několika hip-hop & r´n´b vystoupeních přijíždí Afrika Islam představit také svoji druhou tvář. Tento pátek v Radosti FX předvede svoji show, plnou skrečů, cutů a dalších djských parádiček zabalenou do electro hábitu.

Afrika Islam vystoupí v Radosti FX Afrika Islam vystoupí v Radosti FX

Afrika Islam se narodil v roce 1967 v srdci Big Apple v N.Y.C. Ve velice mladém věku se již stává členem Zulu Kation. Své jméno převzal po svém otci, legendárním Africa Bambaataa. Silná hip hopová kultura v USA na začátku 70.let ho přivedla k break dance a rapu, když mu bylo teprve 10 let. Z tanečníka a rappera formace Rock steady crew se tak brzy stává Zulu- King.



Jeho djská kariéra začala v roce 1977, kdy vyhrál mezinárodní djskou soutěž International Annual DJ Competition. Následují jeho filmová taneční učinkování ve filmech Flashdance a Breaking 1 2. Právě v této době se také dává dohromady s Ice-T. Jejich první společná skladba se dostala v USA až na zlatou pozici a následně pak měli 6 platinových desek.

V roce 1996 se dává dohromady s německým djem Westbamem a pod názvem Mr. X c Mr. Y vytvářejí na několik let dopředu nový globální sound. Společně procestovali svět se svojí party Electric Kingdom, která odstartovala na začátku tohoto století obrovskou vlnu electra.

www.radostfx.cz
zavřít