Wakeboardové léto na Lipně

Vydáno 08.07.2008 | autor: redakce

26. července si mohou návštěvníci Lipna nad Vltavou užít exhibice Wakeboardingu a dalších vodních a plážových sportů. Akce proběhne v areálu nové Landal Mariny Lipno.

Wakeboardové léto na Lipně Wakeboardové léto na Lipně

Při Wakeboard Session bude pravděpodobně jediná příležitost jak letos vidět prohánět se po hladině Lipna Wakeboardy. Pro tento sport je totiž zapotřebí speciální motorový člun, kterých v Čechách nejezdí mnoho a na Lipno bude dovezen jen kvůli této akci. V Marině se představí opravdová špička tohoto sportu, pětinásobný mistr republiky Miloš Veselý, mistr ČR z roku 2004 Tomáš Hušek nebo úřadující mistr Zdeněk Šefčík. Něžné pohlaví bude zastupovat Petra Šefčíková, třetí v loňském Wakeboardovém poháru.



Kromě wakeboardu bude na programu spousta jiných vodních atrakcí, které si většinou mohou návštěvníci sami vyzkoušet. Zajímavý bude například Aquaglide, který kombinuje vzrušení z windsurfingu, radost z jízdy na kajaku nebo možnost nechat se unášet větrem na plachetnici. Dále proběhnou ukázky speciálních Watter bikeů, Hobie kajaků a také Aqua Skipperu neboli vodoměrky.

Samozřejmě nebude chybět velmi atraktivní a v současnosti populární Kiteboarding. Podobně jako u wakeboarding, i kiteboard se jezdí na lehkém speciálním boardu, který lze přirovnat ke snowboardu, tentokrát je však k pohonu využíván místo motorového člunu speciální tažný drak. Výška a délka skoků a triků záleží na síle větru a občas může být velmi i extrémní.

www.wakesession.cz
zavřít