Kaiser Chiefs živě na Rock For People

Vydáno 10.07.2008 | autor: redakce

Headlinery prvního dne festivalu Rock For People byli Britové Kaiser Chiefs. Poznámky z jejich vystoupení si dělal náš redaktor Filip Macháček.

Kaiser Chiefs živě na Rock For People Kaiser Chiefs živě na Rock For People

KAISER CHIEFS
3.7.2008, ROCK FOR PEOPLE

Promočená premiéra leedských hvězd aneb když „chčije a chčije..“


Na rovinu zkraje podotýkám, že patřím mezi letité příznivce party z Leedsu. Jejich koncertní premiéru u nás jsem tak očekával s napětím. Viděl jsem je dobře pětkrát, poprvé však ve večerních hodinách jako headlinery. A jako takoví mě rozhodně nezklamali. Jejich vystoupení citelně poznamenané příšerně nepřejícným počasím bylo energické a živelné.



V hitovém setlistu dominovaly skladby „s tahem na bránu“. Došlo na Everything Is Average Nowadays, Everyday I Love You Less And Less, Na Na Na Na Na, Oh My God, I Predict A Riot, Thank You Very Much i Ruby. Zazněly však i tři novinky: Never Miss A Beat, You Want History, a tuším, že Half the Truth. Ricky Wilson je nepochybně jeden z nejúžasnějších frontmanů současnosti a potvrdil to i srdnatým soubojem s nepříliš početným hloučkem zvědavců, čekajících na to, kdy že zazní konečně ta Ruby.

Opravdu nevím, kolik zpěváků by vydrželo, hecovat 80 minut publikum, které se tvářilo tak, jako že si už zabírá flek na zítřejší Offspring. Nepříliš valný zájem publika o jejich vystoupení a vlažné přijetí Kaiser Chiefs určitě nelze svádět jen na počasí. Kaiser Chiefs prostě zmlsané rockery jako headlineři neoslovili. Škoda. Příležitost vidět u nás někoho z širší rockové špičky současnosti (dinosaurů k nám jezdí pořád dost) zase tak často není.

text Filip Macháček foto archív

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít