Wu-Tang Clan v Praze

Vydáno 15.07.2008 | autor: redakce

V Praze se představila legendární hiphopová formace Wu-Tang Clan, která měla dorazit v plné síle. Jak to ale bylo ve skutečnosti? Více v reportáži Marka Prose.

Wu-Tang Clan v Praze Wu-Tang Clan v Praze

Wu-Tang Clan
10. 8. Incheba Arena, Praha

Wu-Tang je komplikované těleso, které zrovna neprožívá nejšťastnější období své sedmnáctileté existence. Natáčení posledního studiového alba 8 Diagrams (2007) rozhádalo jednotlivé členy natolik, že jejich společné turné po Evropě je vlastně malý zázrak.

Až v den koncertu se na oficiálních stránkách pořádající agentury objevila informace, že Wu-Tang do Prahy nepřiletí v kompletní (žijící) sestavě. Method Man údajně uvízl na letišti kvůli, ehm, sněhové bouřce. Na podiu se ale neobjevil ani U-God. Podnapilému publiku to chuť užít si koncert ani v nejmenším nevzalo a úderem půlnoci symbolicky spojilo nad hlavou prsty do znaku netopýra, hlavního symbolu Wu-Tangu.



Klan dával provařené pecky z kultovních alb Enter the Wu-Tang (36 Chambers), The W, Iron Flag a tomu odpovídaly i reakce fanoušků. S menší odezvou se setkaly tracky z nové desky 8 Diagrams, na které se dostalo bezmála po čtyřiceti minutách koncertu. Samostatnou kapitolou pak byly výkony jednotlivých rapperů. Zatímco si RZA a Raekwon mohli vyřvat hlasivky, Masta Killa se jen psychotropně kýval do rytmu řezavých beatů. Na podiu to pak vypadalo, jako když se dva dřou a třetí se směje (resp. nepřítomně zírá).



Wu-Tang už dávno nefungují jako tým a to se logicky odráží i na prezentaci jejich „kultovní“ tvorby. Pražský koncert toho byl jen smutným důkazem. Nesporná kvalita jednotlivých rapperů a velká zásoba hitů nesmažou fakt, že by pánové měli pověsit ega na hřebík a s chladnou hlavou si vážně promluvit o společné budoucnosti.

text Marek Pros foto Chemik


Na kompletní Chemikův fotoreport z koncertu Wu-Tang Clanu se můžete podívat ZDE.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít