Support Lesbiens: nové album v září

Vydáno 22.07.2008 | autor: redakce

Support Lesbiens dokončují v těchto dnech ve studiu Propast svou sedmou desku. Nové album vyjde 8. září a ponese název Lick It.

Support Lesbiens: nové album v září Support Lesbiens: nové album v září

Hudba je u všech jedenácti nových skladeb opět výsledkem spolupráce celé skupiny, která se po několika letech vrátila i k záznamu živých bicích. Ty s ní po čtrnácti letech natáčel Svatopluk Čech - od loňského roku opět stálý člen Support Lesbiens. „I díky živým bubnům bude nová deska o trochu tvrdší, ale to jsou koneckonců i naše koncerty. Rozhodně nejde o žádnou dramatickou změnu. Myslím, že se nové skladby povedly, a těšíme se, až je předvedeme i na živo,“ hodnotí novinku frontman Kryštof Michal, který je zároveň autorem všech textů.


Texty opět reflektují to, co žijeme a prožíváme. Pokud bychom pro ně hledali společný jmenovatel, byly by to, zjednodušeně řečeno, složitosti lidských vztahů.“ Kromě jedenácti nových skladeb přinese album Lick It také remix písně Sweet Litlle Something a ukázku z hudby k filmu Máj režiséra a kameramana F. A. Brabce, který bude do kin uveden 21. srpna. „Ačkoliv naše hudba v minulosti ve filmu už zazněla (např. posledně v Románu pro ženy), šlo o skladby, které byly do daného snímku vybrány z našeho již stávajícího repertoáru.



Hudbu k filmu jsme komponovali prvně, navíc zhudebnit původní Máchovy verše, to byla opravdová výzva…Zařazení této ukázky na naši novou desku je takovým malým dárkem pro naše fanoušky. Chceme jim dát možnost seznámit se s hudbou, které jsme se věnovali první tři měsíce tohoto roku a kde nás mají možnost slyšet v opravdu ojedinělé podobě,“ říká Kryštof Michal.

Vše podstatné o novém albu a plánech kapely se dočtete v REPORTU 9/08.
zavřít