Sázavafest hlásí změny

Vydáno 10.09.2008 | autor: redakce

Jen několik dní zbývá do začátku osmého ročníku O2 Sázavafestu v Kácově a pořadatelé hlásí změny. První změna festivalu se týká vystoupení Sister Bliss z Faithless.

Sázavafest hlásí změny Sázavafest hlásí změny

Sister Bliss z Faithless bude hrát na jedné ze dvou hlavních scén. „Náš festival vždy vyslyšel tužby svých příznivců, proto se snažíme vyhovět velkému zájmu lidí, kteří se chystají příští týden do Kácova,“ vysvětluje ředitel a dramaturg O2 Sázavafestu Pavel Kloupar. Sobotní program festivalu se tím tedy lehce změní. Na festivalu však nevystoupí skupina Priessnitz, která ohlásila onemocnění.



Samozřejmě jsme okamžitě začali hledat adekvátní náhradu, nakonec jsme sehnali sedmičlennou floridskou formaci The Crüxshadows,“ říká Pavel Kloupar. Členové působící v The Crüxshadows se za šestnáct let existence dost prostřídali, ale charismatický zpěvák Rogue vydržel. Celkem vydali sedm alb a vidět byli již na koncertech v desítkách zemí celého světa.

Vystupovali například s takovými kapacitami jako The Cure, Björk, Placebo, Sisters of Mercy, Skinny Puppy, VNV Nation, Tool, The Jesus & Mary Chain, Project Pitchfork a mnohými dalšími. „Nápaditý mix temné gothic rockové nálady, jemného zvuku elektrických houslí, silných melodií a výbušných tanečních rytmů bude jistě zajímavým zpestřením záběru žánrů, které O2 Sázavafest letos nabízí,“ popisuje hudební styl The Crüxshadows ředitel festivalu.

O2 Sázavafest proběhne od 31. 7. do 2. 8. v Kácově.
zavřít