November 2nd nahrávají desku

Vydáno 29.07.2008 | autor: redakce

Kapela November 2nd se v půlce července zavřela do nahrávacího studia, kde pracuje na písničkách pro nové, v pořadí již třetí album. Na nahrávku přiletěl dohlédnout nashvillský producent Steve Walsh.

November 2nd nahrávají desku November 2nd nahrávají desku

„Předchozí cédéčko Little Miss Behaving and the Troublemakers jsme chtěli mít stylově a zvukově sevřenější. Tentokrát jsme se rozhodli pro opačný postup. Podle toho, jak vypadají nové písničky, se dá říci, že nová nahrávka bude barevnější a možná i akustičtější. Také na ní lidé uslyší nástroje, které jsme dříve nepoužívali, například pedalsteel kytaru nebo mandolínu,“ říká zpěvačka Saša Langošová.



Na producenta Stevea Walshe narazili November 2nd v roce 2004 na svém prvním americkém turné. Walsh se měl původně podílet i na předchozím albu kapely, ale kvůli pracím na desce Erasure nakonec hranicko-pražské skupině pouze smíchal jednu skladbu.

„Naše společné nahrávání plánujeme dlouho. V podstatě od té doby, kdy se byl Steve podívat na náš koncert v newyorkském klubu Bitter End. Doufáme, že jeho přístup posune naši muziku zase dál,“ dodává zpěvačka, která se kromě obvyklé kytary na albu chopí i piana. „Zkouším něco nového. Když skládám na piano, přistupuju ke skladbám zase jinak než dřív s kytarou,“ popisuje Langošová.

myspace.com/swalshmusic
zavřít