Ševčík a Havlová míří do Makedonie

Vydáno 01.08.2008 | autor: redakce

Změna v natáčení českého thrilleru Normal režiséra Julia Ševčíka: štáb míří za dotáčkami dramatu ze 30. let do přitažlivých makedonských lokací.

Ševčík a Havlová míří do Makedonie Ševčík a Havlová míří do Makedonie

Normal se tak stává česko-makedonskou filmovou koprodukcí. V Makedonii vznikne 13 velkých scén, pro které makedonská strana mj. postaví interiér kostela ve studiu ve Skopje. Velká scéna čeká rovněž hlavní náměstí v Bitole, kde proběhne soud s Petrem Kurtenem (Milan Kňažko) – jedna z klíčových scén filmu s cca 500 komparsisty. „Temná zákoutí makedonských uliček ve starých městech a dramatické přírodní scenerie slibují skvělý závěr natáčení,“ říká režisér Julius Ševčík. „V mnoha ohledech nám bude Makedonie vyhovovat více než původně zamýšlené německé exteriéry. Ty byly na zvolený temný žánr filmu příliš ‚vymydlené‘ a museli bychom je nákladně upravovat.“



Hudební skladatel Goran Trajkoski, jedno z nejznámějších balkánských jmen v oboru, by měl pro film připravit původní hudbu. Nejen vzhledem k tomu, že skládal pro snímek Před deštěm (hlavní cena MFF Benátky, nominace na Oscara), má pověst skladatele, který má neomylnou ruku a podílí se na samých filmových lahůdkách.

Film z dílny Axman Production snímá mexický kameraman Antonio Riestra a premiéra je plánována na leden 2009.
zavřít