The Hogs rozzpívají Střelecký ostrov

Vydáno 08.08.2008 | autor: redakce

Irská skupina The Hogs vystoupí 12. srpna v Praze na Střeleckém ostrově. Po koncertu bude následovat projekce filmu Alana Parkera The Commitments.

The Hogs rozzpívají Střelecký ostrov The Hogs rozzpívají Střelecký ostrov

The Hogs je irská skupina, která v minulých letech mnohokrát hostovala ve střední Evropě. Představili se mj. na festivalu Eurotrialog Mikulov či Trutnov Open Air a vyprodali několik klubových představení. Během pobytu v Česku se The Hogs potkali u českého piva s harmonikářem Václavem Koubkem a okamžitě si padli do oka. Dohodli se na vytvoření společného projektu. Václav Koubek přebásnil do češtiny irské a keltské tradicionály a s doprovodem The Hogs natočil album Všem se nalejvá.



The Hogs patří i v samotném Irsku k nejžádanějším ansámblům, které se zabývají irskou lidovou hudbou. Vůdčí osobnost The Hogs Michael Casey dokonce zkomponoval pár skladeb i pro Shane MacGowana (Pogues). V letošním roce se skupina poprvé představí bez podpory Václava Koubka.

Po koncertu proběhne projekce filmu The Commitments. Soulovými melodiemi prodchnuté dílo Alana Parkera se v Irsku drží značné oblibě. V roce 2005 se v této zemi uskutečnila anketa o nejlepší irský film. Přes deset tisíc hlasujících diváků si jako vítěze vybralo právě tento snímek.
zavřít