MOFFOM se zaměří na New York

Vydáno 11.08.2008 | autor: redakce

Jubilejní 5. ročník festivalu hudebních filmů, zaměřený na New York City, proběhne od 16. do 20. října v Praze. Představí přes 50 snímků o legendárních či současných skupinách a hudebnících.

MOFFOM se zaměří na New York MOFFOM se zaměří na New York

Každý rok se zaměřujeme na jednu zemi či region z celého světa. Letos je to právě New York, který je všeobecně vnímán jako multikulturní a dynamické město. Samozřejmě nemůžeme opomenout fakt, že je také kolébkou několika hudebních žánrů, jako je hip hop, jazz či punk,” prohlásil organizátor mezinárodního festivalu hudebních filmů John Caulkins. V sekci New York City nemůže chybět kultovní film z roku 1968 The Producers.

Snímek A Great Day in Harlem přiblíží pozoruhodný okamžik v historii jazzu, při kterém se v roce 1958 desítky amerických jazzových legend nečekaně shromáždily na fotografii, která se stala symbolem zlatého věku jazzu. Naopak dokumentární snímek NY77: The Coolest Year in Hell, popisuje jednu z nejvíce šokujících dob pop kultury v americké historii, kdy v New Yorku došlo k úpadku a chaosu.



Diváci se mohou těšit i na několik premiér dokumentárních snímků hvězdných kapel jako KISS: Kiss Loves You, Gogol Bordello: Gogol Bordello Non-Stop či Bela Fleck: Throw Down Your Heart. Součástí jsou tradičně i audio-vizuální živá vystoupení v sekci Kino-Koncerty.

Alexandre Hacke a Danielle di Picciotto představí originální projekt Ship of Fools, domácí skupina Ty Syčáci hudebně doprovodí komedii Bustera Keatona The Navigator a k němému historickému filmu z roku 1928 La Passion de Jeanne d'Arc přijede zahrát kapela In The Nursery z Velké Británie.

www.moffom.org
zavřít