Studenti oslaví školní rok hudbou

Vydáno 19.08.2008 | autor: redakce

Hudební oslava zahájení nového akademického roku Gaudeamus Igitur Made in Gambrinus 2008 proběhne během čtyř týdnů hned na devíti místech České republiky. Zahrají Horkýže slíže, Vypsaná fixa a řada dalších.

Studenti oslaví školní rok hudbou Studenti oslaví školní rok hudbou

Devět festivalových happeningů v devíti univerzitních městech bude letos oslavovat začátek vysokoškolského studia už podesáté. Dříve, než se Gaudeamus Igitur rozezní v aulách, než se roztočí kolotoč přednášek, zápočtů a zkoušek, mohou studenti nabrat sílu na festivalu, který je věnován především jim. Gaudeamus Igitur Made in Gambrinus je ve své podstatě pojízdný oslavný happening, který nabídne všem přítomným jednodenní hudební a zábavný program.



Letos na Gaudeamech vystoupí oblíbená slovenská kapela Horkýže slíže, v posledních letech čím dál tím oblíbenější Vypsaná fixa, dále Semtex, Another Way a v každém městě pro své fanoušky odlišná „vlastní“ kapela. Speciálními hosty festivalu budou tvůrci nového česko-slovenského filmu Malé oslavy, který slibuje taneční salsu a „příběh, který se může stát i vám“ a v němž hrají například Tereza Nvotová, Anna Šišková nebo Bolek Polívka.

Gaudeamus Igitur proběhne od 25. 9. do 16. 10. v těchto městech: Plzeň, Olomouc, Brno, Zlín, Liberec, Hradec Králové, Pardubice, České Budějovice, Praha.
zavřít