V údolí Elah vyjde na DVD

Vydáno 19.08.2008 | autor: Filmopolis.cz

Velmi působivá psychologická detektivka od režiséra oscarového Crashe vyjde brzy na DVD. V příběhu inspirovaném skutečnými událostmi se v hlavní roli představí Tommy Lee Jones.

V údolí Elah vyjde na DVD V údolí Elah vyjde na DVD

Týden po svém návratu z Iráku je Mike Feerfield nezvěstný a po jeho zmizení je prohlášen za dezertéra. Když Hank Deerfield, válečný veterán, a jeho žena Joan obdrží telefonát s těmito znepokojujícími zprávami, vydá se Hank hledat svého syna. Emily Sandersová, policejní detektiv u okresního soudu v New Mexico, kde byl Mike naposledy viděn, mu neochotně pomáhá.

 

Jak přibývají důkazy, začíná se tento případ pohřešované osoby čím dál více jevit jako nečistá hra a Sandersová brzy zjišťuje, že budou muset s Hankem tvrdě bojovat, aby si udrželi kontrolu nad vyšetřováním. Když se však konečně začne odhalovat pravda o Mikeově pobytu v Iráku, je Hank na vážkách. Je nucen přehodnotit nejen svou víru, ale i celý svůj život, aby mohl vyřešit záhadu synova zmizení.

 

 

Tommy Lee Jones, alias Hank Deerfield, říká o příběhu: „Řekli byste, že se tento příběh zajímá o to, co válka může udělat lidem. Já si však myslím, že také naznačuje, že slepé, bezmyšlenkovité vlastenectví je velmi nebezpečné.“

 

„Nezáleží na tom, jak na vás válka působí nebo jestli je váš postoj politický. Jediná věc, kterou nemůžete popřít, je, že tam ven posíláme mladé kluky a dívky, kteří zažijí mnoho traumat,“ říká herečka Charlize Theronová. „Přivést je zpět, vhodit je do této společnosti a chtít po nich, aby fungovali jako normální lidské bytosti, je trochu moc. Je to krutá realita a nejsme v této otázce zrovna upřímní.“

  

Koupit DVD na Filmopolis.cz
zavřít