Inner Circle rozhoupou Lucernu

Vydáno 20.08.2008 | autor: redakce

Reggae kvintet Inner Circle vystoupí vůbec poprvé v České republice. V pražském klubu Lucerna Music Bar představí 28. září svoje nejslavnější hity.

Inner Circle rozhoupou Lucernu Inner Circle rozhoupou Lucernu

Tento kvintet je nejen autorem mnoha hitů a majitelem Grammy za reggae desku roku 1993, ale hlavně precizní a originální band s hlubokými kořeny v jamajské historii. Kapelu založili v Kingstonu bratři Ian a Roger Lewisovi už v roce 1968. V 1978, když s nimi ještě zpíval Jacob Miller, hráli na legendárním Mírovém koncertu vedle Boba Marleyho a Petera Toshe. Od té doby objeli doslova celý svět od Brazílie po Srí Lanku, ale v Čechách vystoupí poprvé až toto září.



Inner Circle ale nežijí z minulosti ani své slavné popové éry 80. let, kdy získali mj. dvě nominace Grammy za sebou a post nejhranějšího songu v Německu. I dnes to je progresivní band, který vlastní jedno z nejrozjetějších studií v Miami a točí hity v rytmech aktuálního dancehallu, R&B nebo reggaetonu. Na jejich nejnovějších deskách navíc hostují velká jména, jako jsou třeba Damien Marley, Beenie Man, Luciano, Steel Pulse nebo Junior „One Blood“ Reid.
zavřít