Začíná festival Eurotrialog Mikulov

Vydáno 29.08.2008 | autor: redakce

Jubilejní 10. ročník mezinárodně obsazeného festivalu Eurotrialog Mikulov nabízí alternativu ke komerčním festivalům a představí celkem 30 hudebních souborů. Řada vystoupení je připravena speciálně pro Eurotrialog Mikulov.

Začíná festival Eurotrialog Mikulov Začíná festival Eurotrialog Mikulov

K vidění a slyšení na každém ročníku jsou hudební speciality, připravené exkluzivně pro Mikulov, které divák jinde nezažije. Letos k těmto „vychytávkám“ patří varhanní koncert Filipa Topola, vystoupení Už jsme doma, které představí legendu osmdesátých let F.P.B. (předchůdci Už jsme doma), Václavkův koncert na střešní terase Ditrichštejnské hrobky, speciální Indies Scope scéna či třeba ukrajinsko-kavkazská hudební smršť Chutir.

Sobotní šapitó je exkluzivně vyhrazeno jako Indies Scope scéna, tedy pro umělce spřízněné s vydavatelstvím Indies Scope ( např. Swordfishtrombones, Budoár staré dámy, 100ºC). Mezi další letošní taháky v programu patří Michal Prokop & Framus Five, Psí vojáci, Son Caliente (Kuba), Jan Budař a Eliščin band či jedno z mála vystoupení ryze ženské formace Zuby nehty.



Velkým překvapením festivalu se stane set skupiny Už jsme doma. V rámci vystoupení UJD dojde na písně legendární skupiny F.P.B. Tato kapela (známá též pod názvem Čtvrtá cenová skupina) působila v první polovině 80. let a byla jakýmsi předchůdcem skupiny Už jsme doma - jak ve smyslu návaznosti tvorby, tak personálně. Na pódiu se společně s Už jsme doma představí dlouholetý kytarista F.P.B. i Už jsme doma Romek Hanzlík.

Zároveň bude na festivalu pokřtěno a premiérově uvedeno 3CD kompletní tvorby F.P.B. na značce Malárie. Fanoušci se můžou těšit na živé provedení nejproslulejších písní F.P.B. jako Listíčko, Svatý pes, Vůl z žuly, Kdo s koto ten toho a dalších celkem 20 písní.

www.eurotrialog.cz
zavřít