The Young Gods se vrací do Prahy

Vydáno 30.08.2008 | autor: redakce

Švýcarská kapela s pověstí elektronických inovátorů vyrazila svým fanouškům dech. Nové album natočila pouze akusticky a na turné vyjede jen s kytarami. V Praze se zastaví 3. října.

The Young Gods se vrací do Prahy The Young Gods se vrací do Prahy

The Young Gods jsou u českého publika dobře známi i zapsáni. Byli jednou z prvních zvukově aktuálních kapel, která zkraje 90. let přijela koncertovat do Prahy. Vloni si troufli hned na tři vystoupení po sobě na stejném místě (Palác Akropolis) a byli hlavními hvězdami festivalu v Trutnově, letos pro změnu hráli na Sázavafestu.



Švýcarští pokušitelé neznámého si nikdy nedělali hlavu se „stylovou čistotou“, jejich diskografie je plná zdánlivých úletů, které dostávají logiku a vzájemnou provázanost v mnoha případech až s odstupem několika let. Avšak to, co nabízejí v rámci současného akustického projektu, zachyceného na albu Knock On Wood – The Acoustic Sessions (CD+DVD), je možná v jejich bohaté dosavadní kariéře doposud největší „drzostí“.

The Young Gods vybrali ze svého repertoáru ty nejznámější kusy a doplnili je několika cover verzemi (Radiohead, Richie Havens). Veškeré skladby jsou ale nahrány převážně v obsazení pro tři španělky, perkuse a vokály. Jaký je výsledek, můžete zjistit na vlastní oči a uši 2. října, kdy The Young Gods přijedou se svým akustickým setem do pražského Paláce Akropolis.
zavřít