Apocalyptica ve Strážnici

Vydáno 11.09.2008 | autor: redakce

Severští celloví metalisté mají u nás spoustu fans, a tak byli nadšeně přivítáni nejen na festu Masters of Rock, ale nedlouho poté i na Rockfestu ve strážnickém parku.

Apocalyptica ve Strážnici Apocalyptica ve Strážnici

APOCALYPTICA

30.8. STRÁŽNICE, ZÁMECKÝ PARK

Apocalyptica zažila ve strážnickém amfiteátru kofolový dýchánek.

Nikdo ani ve snu netušil, že letos u nás uvidí dvakrát finskou Apocalyptiku. Nejprve přijela na  Masters Of Rock do Vizovic a na úplném konci prázdnin se zastavila na Rockfestu ve Strážnici, kterou lidi ve světě znají díky folklornímu festivalu.
Česko-slovenský festival, jehož hosty bylo kvarteto violoncelistů, má za sebou teprve druhý ročník a představuje jak kapely z regionu, tak i známá česká i slovenská jména.



Samozřejmě, že největším letošním tahákem byli právě Finové. Těm patřilo pódium od půl desáté. Za devadesát minut přivedli zaplněný zámecký amfiteátr do varu. Pod kotlem přikládali jak svou tvorbou, tak i dnes již kultovními předělávkami od Metalliky, Davida Bowieho a dalších velkých hudebníků. V poločase doplňovali energii klasickým českým nápojem Kofola, kterému na konci večera udělali slušnou reklamu. „Dříve než odejdeme z pódia do zákulisí a napijeme se výborného nápoje Kofola, ještě vám něco zahrajeme,“ řekl Perttu Kivilaakso podávající dvoulitrovou PETku svému spolubojovníkovi Eiccovy Toppinenovi.



Fanoušci byli nadšeni a Apocalyptiku nechtěli pustit. Musela dvakrát přidávat. Poslední písní večera byla rammsteinovská Seeman. Nejvytrvalejšífans  čekali ještě pár desítek minut před tourbusem, aby získali podpis. Dostalo se na všechny. A dokonce se Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen a bubeník Mikko Siren s fanoušky i ochotně fotili. Pak už nastoupili do busu a vyrazili na další koncertní zastávku do Německa. Jeden fanda přinesl Eiccovi na cestu rozpitou dvoulitrovku Kofoly. Ten se jenom zasmál, podepsal ji a vrátil zpět. Prý mu už stačilo.
PS: Už se těším na příští ročník!

Text a foto Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít