Kryštof zahrají ve Státní opeře

Vydáno 17.09.2008 | autor: redakce

Do podzimní koncertní sezony vstoupili Kryštof s překvapením pro fanoušky. Na 1. prosince připravili speciální koncert v pražské Státní opeře, na němž kapelu doprovodí gospelový sbor Alfa Gospel Praises.

Kryštof zahrají ve Státní opeře Kryštof zahrají ve Státní opeře

"Když jsme dojížděli na jaře Akustik Tour, přemýšlel jsem, jak by se tento formát koncertů dal ještě posunout. A napadl mě gospelový sbor, hlavně díky mému kolegovi a kamarádovi Aleši Juchelkovi, který s jedním spolupracuje v Zábřehu na Moravě," líčí zpěvák, kytarista a lídr kapely Richard Krajčo. Právě díky Juchelkovi se v březnu Krajčo ještě společně s trumpetistou Nikolaosem Grigoriadisem zúčastnili koncertu čtyřicetičlenného sboru Alfa Gospel Praises.

Spolupráce se oběma stranám zalíbila a začal se chystat společný koncert. Zbývalo vybrat vhodné místo. Po úspěchu ve vyprodaném Stavovském divadle, kam lístky na dva koncerty zmizely během dvou dnů, si Kryštof troufl na další pražský kulturní svatostánek - Státní operu. Dočkali se vstřícného jednání, z něhož vyplynul prosincový termín. Sbor a kapela se zatím připravují odděleně, několikadenní hlavní soustředění a pilování celého vystoupení je naplánováno do Zábřehu na Moravě týden před samotným koncertem.



Gospelový soubor bude Kryštof doprovázet minimálně v polovině písniček dvouhodinové show. "Chceme hlasy použít i jinak, než jen na odzpívání textů, nahradí třeba smyčce a další nástroje," říká Krajčo. Ve Státní opeře zazní ve sborových úpravách třeba Rubikon nebo Obchodník s deštěm a také skladba Tak nějak málo tančím, titulní song nového seriálu české televize Proč bychom se netopili aneb Vodáci.

Předprodej vstupenek na koncert ve Státní opeře začne 1. října a uskuteční se výhradně prostřednictvím oficiální webové stránky kapely www.krystof.net. Týden po koncertě by se mělo na pultech hudebních obchodů objevit cédéčko se záznamem večera ve Státní opeře. Novou studiovou desku kapela Kryštof, která v příštím roce oslaví patnáct let existence, zatím odsunula na jaro 2010.
zavřít