The Chancers slaví deset let existence

Vydáno 19.09.2008 | autor: redakce

Jedna z nejstarších domácích ska kapel má - s nejmenším rudeboyem široko daleko v čele - za sebou dekádu od prvního koncertu. Slavit se bude 20. listopadu v Lucerna Music Baru.

The Chancers slaví deset let existence The Chancers slaví deset let existence

Za dobu, co hrajeme, už tady vznikla a zanikla celá řada ska kapel. Dlouho jsme přemýšleli, koho pozvat na naši oslavu jako hosty,“ říkají The Chancers. Z českých kapel nakonec jejich volba padla na spřízněné Prague Ska Conspiracy. „Letos vydali povedenou desku a baví nás jejich přístup k hudbě,“ říká kapela a dodává: „Ten večer bude především o hudbě, tanci a nekonečných účtech na baru, proto jsme se rozhodli, že místo mnoha kapel různé úrovně budou hrát jen dvě kvalitní, ale za to plnohodnotný set.“



Zbytek večera vyplní DJské sety v režii soundsystému Rude Audio, který tvoří členové kapely. „Náš cíl je napěchovat ten večer výhradně kvalitní hudbou,“ říkají optimisticky The Chancers.
Za deset let existence The Chancers objeli stovky klubů po celé Evropě, vydali tři alba (poslední deska A Calling Out byla nominována na cenu Anděl) a tři EP. Se svými skladbami se účastnili více než desítky domácích i zahraničních kompilací, nebáli se spolupracovat s lidmi z odlišných žánrů (DJ Wich či Ecson Waldes) a stali se stálicí české festivalové sezony.
zavřít