Cohen bude Praze hrát tři hodiny

Vydáno 22.09.2008 | autor: redakce

Leonard Cohen jede po patnácti letech světové turné a zastaví se i v České republice. V pražské Tesla Aréně odehraje 27. září dokonce tříhodinový koncert.

Cohen bude Praze hrát tři hodiny Cohen bude Praze hrát tři hodiny

Leonard Cohen na začátku tohoto roku oznámil, že vyráží po patnácti letech na světové turné. Netušil však, jakou lavinu zájmu strhne jeho sdělení. Je totiž jen málo umělců, kteří se mohou pyšnit tak obrovskou fanouškovskou základnou. První koncerty turné byly za několik málo minut vyprodány a bylo jasné, že zájem o vystoupení Leonarda Cohena je obrovský.



V první vlně turné odehrál 51 vyprodaných vystoupení a pověst skvělé show ho začala předcházet po celém světě. Poté byl nucen přerušit turné a po náročných vystoupeních si odpočinout. V červenci oznámil data druhé části světové šňůry. Samozřejmě mezi městy nechyběla Praha, která byla odsunuta z původního srpnového termínu na 27. září s místem konání v Tesla Aréně (dříve Arena HC Sparta Praha).

I u nás zachvátilo fanoušky šílenství a vstupenky mizely velkou rychlostí. Kdo nezaváhal, bude mít jedinečnou příležitost vidět tuto legendární hudební osobnost 27. září naživo, ostatní v budoucnu patrně jen z nahrávek. Leonard Cohen představí i v Praze průřez svou mnohaletou tvorbou, dojde na velké hity i lyrické okamžiky. Jeho koncert bude podle posledních informací opravdu nestandardně dlouhý - bude trvat tři hodiny.
zavřít