Ralph Myerz míří do Čech

Vydáno 24.09.2008 | autor: redakce

Norská banda Ralph Myerz & The Jack Herren Band se vrací do České republiky. Svůj energický koncert plný divokých rytmů předvede v Praze a Brně koncem října.

Ralph Myerz míří do Čech Ralph Myerz míří do Čech

Staromilský název Ralph Myerz & The Jack Herren Band trochu lže, kapelník Myerz je DJ Erlend Sellevold a band je vlastně jen dvojice hudebníků Tarjei Strøm a Thomas Løhnheim. Pochází z Bergenu, z hlavního města severské elektronické hudby - sídla mimo jiné Röyksopp nebo Kings Of Convenience.



V roce 1999 vydali své debutové EP A Special Morning, které se objevilo na vlajkové lodi norské elektroniky - značce Telle. Začátky však nebyly lehké. Počátkem roku 2000 vyrazili na turné s Röyksopp a na pěti koncertech se ukázalo ani ne sedmdesát lidí. Průlomové album A Special Album vyšlo v roce 2002, v čase největší horečky kolem norských interpretů.

Příležitostně remixují kolegy z taneční scény (Felix Da Housecat, Kompis) a letos si dokonce vystřihli remix titulní melodie k počítačové hře The Sims. Zatím poslední album Sharp Knives & Loaded Guns se vyznačuje precizní produkcí a potvrzuje lásku k filmové hudbě, funku i popu.

Ralph Myerz & The Jack Herren Band
vystoupí 29. října v pražské Roxy, 30. října na brněnské Flédě a o den později v bratislavském klubu Zrkadlový Háj.

zavřít