Horáček: ženy jsou ohrožený druh

Vydáno 24.09.2008 | autor: redakce

Textař Michal Horáček bude v říjnu prostřednictvím nového alba Ohrožený druh vyprávět další obyčejně-neobyčejné ženské příběhy.

Horáček: ženy jsou ohrožený druh Horáček: ženy jsou ohrožený druh

Album Ohrožený druh se začalo rodit v roce 2003. Textař Michal Horáček si tehdy předsevzal vytvořit pásmo ženských příběhů; tak, jak je vytváří běh lidského života. Album proto otevírá píseň dívky, teprve přecházející práh světa dospělých, zatímco závěr přináší ohlédnutí zralé ženy, která má na co vzpomínat.



Některé texty Michal Horáček napsal na hudbu (Paola Conteho a Tanity Tikaram), většinu však předložil vybraným českým a slovenským skladatelům. Z mnoha skladeb (například píseň Veselo k uzoufání zhudebnilo pět různých tvůrců) posléze zvolil ty, které podle něj poetiku a poslání jeho příběhů rozvíjely nejpřesvědčivěji.

Na konečné podobě alba se pak sešla pestrá společnost: Petr Hapka, Jarda Traband Svoboda, Milan Vyskočko, Hana Robinson, Ivan Hlas a Čechomor. Mezi vypravěčkami příběhů na novém albu Michala Horáčka se objeví Natálie Kocábová, Tereza Nekudová, Sidi Tobias, Lenka Nová a mnoho dalších.

Album Ohrožený druh vychází 27. října.

zavřít