Levellers oslavují své výročí důstojně

Vydáno 24.09.2008 | autor: redakce

Britská skupina Levellers právě vydává nové album Letters from the Underground, ke kterému pojede i evropské turné. V polovině listopadu se zastaví i v České republice.

Levellers oslavují své výročí důstojně Levellers oslavují své výročí důstojně

Album Letters from the Underground vyšlo ve Velké Británii 11. srpna a okamžitě po vydání se dostalo i do britské oficiální hitparády. Levellers tak důstojně oslavují 20. výročí od svého založení. Desku produkoval Sean Lakeman, kterého Levellers potkali při společných koncertech s jeho bratrem Sethem Lakemanem. Levellers nahrávali ve studiu The Metway a poté desku v New Yorku mixoval James Brown, který v poslední době spolupracoval například s Nine Inch Nails, Placebo a Jeffem Beckem.



O desce samotní Levellers říkají toto: „Nahráli jsme záměrně politickou desku, ale ne jako nějaký manifest, který od nás lidé v minulosti často očekávali. Je to naše vlastní reakce na všeobecnou apatii společnosti, což je věc, na které se podílíme všichni. Písně na desce jsou naším současným pohledem na témata, jako je válka, média, různá životní rozhodnutí a neuskutečněné sny.“

S vydáním alba je spojena intenzivní koncertní činnost, především ve Velké Británii, ale také na dalších místech po celém světě. V létě vystoupili na mnoha festivalech včetně svého vlastního Beautiful Days, na konci září je čeká prestižní vystoupení v Royal Albert Hall v Londýně, v listopadu evropské turné a v prosinci koncerty po celé Velké Británii.
zavřít