Tarja Turunen premiérově v Praze

Vydáno 25.09.2008 | autor: redakce

Tarja Turunen, bývalá zpěvačka Nightwish, vydá na podzim nové album, které přijede představit i do České republiky 21. října v rámci evropského turné.

Tarja Turunen premiérově v Praze Tarja Turunen premiérově v Praze

V minulém roce vydala Tarja debutovou sólovou desku My Winter Storm, na které hostuje řada známých hudebníků v čele s respektovaným bubeníkem Mikem Terranou (Masterplan, Rage, aj.) a baskytaristou Dougem Wimbishem (Living Colour). Deska My Winter Storm se v domovském Finsku hned pár týdnů po vydání stala platinovou.



Pražský koncert Tarji Turunen bude speciální hned z několika důvodů. Jedná se o premiérové Tarjino vystoupení v české metropoli, představen bude materiál z připravovaného alba a také nebude zapomenuto na zásadní hity Nightwish. Fanoušky samozřejmě nejvíce zajímá podoba nové desky. Tarja se o ní v nedávné době vyjádřila takto: „Všichni cítíme, že skládání nových skladeb jde oproti přípravám My Winter Storm jednodušeji. Je to možná tím, že se se skladateli už lépe známe a nikdo na nás nevyvíjí žádný nátlak," napsala zpěvačka ve svém prohlášení.

Dále ještě uvedla: "Nepopírám, že mi úspěch dodal odvahy, a tak sama přicházím se svými vlastními nápady, co se týče hudební i lyrické stránky." Vstupenky na pražský koncert Tarji Turunen, který proběhne 21. října v Incheba Aréně, jsou již nyní v předprodejích.
zavřít