Venkovský učitel míří do USA

Vydáno 25.09.2008 | autor: redakce

Americká společnost Film Movement zakoupila práva na distribuci filmu Bohdana Slámy Venkovský učitel, který tak budou moct v USA diváci vidět v roce 2009.

Venkovský učitel míří do USA Venkovský učitel míří do USA

Zástupce společnosti Adley Gartenstein řekl: „Režisér Bohdan Sláma znovu prokázal, že umí pokaždé k hercům přistupovat odlišným způsobem a dostat z nich přesvědčivé herecké výkony, zatímco odvypráví všem srozumitelný univerzální příběh. Věřím, že reakce publika v USA budou velmi pozitivní.



Film byl nedávno uveden v mezinárodní premiéře na festivalu v Benátkách, dále pak na filmovém festivalu v Torontu. „Film Venkovský učitel vznikl ve spolupráci se zahraničními partnery a jsem vděčný, že jsme jim jejich důvěru mohli vrátit například v podobě účasti na tak významném festivalu, jako jsou zrovna Benátky nebo Toronto,“ řekl Bohdan Sláma. „Zdá se, že neopětovaná láska – ústřední téma našeho filmu – bolí ve všech nadmořských výškách, zeměpisných šířkách i délkách, všude bolí stejně,“ dodal Sláma.

Režisér Bohdan Sláma zachycuje ve filmu Venkovský učitel osudy tří hlavních hrdinů – Učitele, Marie a Chlapce - jejichž náhodné setkání rozpoutá velký příběh lásky, přátelství a odpuštění. Každá z postav si s sebou nese tajemství, každá touží po lidské blízkosti.
zavřít