Another Way si podzim vychutnají

Vydáno 02.10.2008 | autor: redakce

Another Way mají za sebou turné s Chinaski a v současnosti jedou Gaudeamus Igitur Tour. Jaké mají další plány a kolik dopisů od fanynek jim chodí? To se dozvíte v rozhovoru.

Another Way si podzim vychutnají Another Way si podzim vychutnají

Jak vnímáte fanynky – jste rádi i za náctileté nebo byste radši jinou cílovku?
Vojta: Samozřejmě :-). Každá kapela je ráda za jakékoliv fanoušky a fanynky a nerozlišuje, jestli je to holka či kluk, i když...:-). Navíc nejsme kapela, která by oslovovala jen jednu skupinu lidí. Máme jak mladé fanoušky a fanynky, tak i starší.

Kolik dopisů a e-mailů denně (měsíčně) od fanynek chodí?
Ondra: Dostal jsem celkem asi dva tři maily, tak to vychází za šest let hraní přesně na 0,00091324 mailu na den.

Co říkáte na Zlatého slavíka a udílení cen vůbec?
Martin: Každému asi udělá radost, když ho někdo ocení, takže osobně proti udílení hudebních cen jako takových nic nemám. Otázka je, do jaké míry je například akademie, která uděluje hudební Anděly, objektivní a k hodnocení kompetentní. Obecně známý fakt je, že hudba se narozdíl třeba od sportu nedá hodnotit, takže větší váhu přikládám udílení cen posluchači a fanoušky než stanovenou “odbornou“ porotou.



Máte nějakého „uměleckého guru“, který s vámi písničky připravuje? Nebo si vystačíte sami?
V: Písničky jsme si vždy dělali sami. To znamená, že je někdo z nás složil a pak jsme si je sami zaranžovali. Producent většinou zas tak moc do našich písniček nezasahoval. Výjimkou byly třeba smyčce, které rozepsal zcela sám, neboť napsat party pro kvartet není vůbec nic jednoduchého.

Co je pro vás největší inspirací při skládání textů?
P: Někdy osoba, někdy slovo, někdy situace a někdy melodie, kterou mi kluci pošlou, tohle vážně nejde definovat.

Vloni jste dělali předskokany kapele Chinaski, rýsuje se něco podobného na podzim? Se kterou českou kapelou byste si rádi zahráli? V: Na podzim s žádnou další kapelou turné nepojedeme. V plánu jsou koncerty v rámci Gaudeamus Igitur Tour. Další koncerty se zatím připravují, ale 4. října zahrajeme společně s kapelami Blue Effect, Jablkoň, Bára Zemanová a Crossband na festivalu POHODOVÝ PODZIM na KAMPĚ, při příležitosti desátého výročí sdružení POHODA, které pomáhá mentálně postiženým lidem.

Co plánujete dalšího?
M: Kromě koncertování asi začneme pomalu pracovat na nové desce, protože se nám už pomalu ale jistě hromadí materiál na nové songy. Když se podaří vše tak, jak má, tak bychom na podzim měli natočit další klip, aby se měli fanoušci na co koukat:-).
zavřít