Gipsy.cz bodují v evropské hitparádě

Vydáno 08.10.2008 | autor: redakce

Gipsy.cz slaví opět úspěchy v zahraničí. Jejich poslední album Reprezent obsadilo bronzový stupínek v říjnovém žebříčku World Music Charts Europe.

Gipsy.cz bodují v evropské hitparádě Gipsy.cz bodují v evropské hitparádě

Je to vůbec poprvé, kdy se hudebníci z České republiky probojovali v této hitparádě na pomyslné stupně vítězů. V hitparádě si vedlo velmi dobře již předchozí, debutové album Gipsy.cz - Romano Hip Hop, které se umístilo nejvýše na 8. místě. Žebříček sestavuje každý měsíc 47 předních world music publicistů a DJs z 24 evropských zemí, kteří prezentují WMCE na evropských radiích.



Gipsy.cz začátkem října koncertovali v Koreji, hned po návratu vyrazí kapela dokončit videoklip na skladbu Reprezent v režii Jakuba Koháka. Následně během října a listopadu odehrají Gipsy.cz šňůru několika koncertů po České republice. Kapela tak zavítá například do Olomouce, Uherského Hradiště, Liberce, Frýdku Místku, Chánova, Jindřichova Hradce, Chrudimi, Dolního Lánova, Polné u Jihlavy a také na Podzimní Sázavafest. Šňůru Gipsy.cz zakončí 23. prosince v pražském Lucerna Music Baru.
zavřít