Hanson Brothers míří do Čech

Vydáno 11.10.2008 | autor: redakce

Kanadský kvartet Hanson Brothers zahraje v pondělí 13. října v pražském Lucerna Music Baru.

Hanson Brothers míří do Čech Hanson Brothers míří do Čech

Hanson Brothers jsou považováni za čelního představitele imaginárního hudebního stylu zvaného „puck-rock“, což je je slovní hříčka, kombinující výraz „punk-rock“ s anglickým slovem „puck“ (kotouč, puk). Uvědomíme-li si, že právě Kanada je považována za kolébku i u nás tolik populárního zimního sportu, nikterak by nás nemělo překvapit, že leadeři „hokejového punk-rocku“ pocházejí z Vancouveru. Trochu překvapující je fakt, že Hanson Brothers nejsou ničím jiným než alter-egem v Čechách nesmírně oblíbených představitelů intelektuálského jazz-core NoMeansNo.

 


Bohatá historie NoMeansNo se odvíjí již od konce roku 1979, kdy v malém západokanadském městečku Victoria začali společně jamovat bratři John a Rob Wrightové, ovlivněni vším možným od Milese Davise přes Yes až k Ramones. Právě náklonost k newyorským punkovým kmotrům se zcela nepokrytě odhaluje v hudební stránce tvorby jejich bočního projektu Hanson Brothers.

Přímočaré, živelné a stopáží nedlouhé vypalovačky často působí jako coververze hitovek Ramones a některé riffy jsou dokonce nepříliš maskovanými plagiáty. Hanson Brothers to však nemají důvod nijak řešit, stejně jako textovou a obsahovou rovinu svých songů. Proč taky, když jediné, o co jde, je hokej, pivo a rock´n roll.

zavřít