Martin Vajgl vyráží na turné

Vydáno 18.10.2008 | autor: redakce

Bubeník Martin Vajgl, který je známý z působení v kapelách Vltava, -123 Minut, Wanastowi Vjecy a Čechomor, vyrazí v listopadu na turné se svým novým projektem Drumwave.

Martin Vajgl vyráží na turné Martin Vajgl vyráží na turné

Pro první „bubnovou vlnu“ přizval Vajgl další české instrumentalisty, bubeníka Klaudiuse Kryšpína (Pražský Výběr II.) a hráče na klávesové nástroje Zdeňka Zdeňka (Naima, H. Vondráčková). K nim se v průběhu příprav turné připojí Tomáš Kašpar - v současnosti bubeník norské skupiny Pluto and the Planets. Posluchačům v České republice a na Slovensku se tato sestava představí v listopadu 2008 v deseti koncertech, z kterých bude pořízeno živé DVD.

 


Martin Vajgl porovnává své dosavadní působení se sólovým projektem takto: „V Čechomoru si můžu dovolit hrát mnohem košatěji než ve Wanastovkách, kde je potřeba opravdu „zatloukat rovné hřebíky“, a zase úplně jinak, než tomu bylo v -123 Min. nebo ve Vltavě.  Baví mě sloužit celku a typu projektu, ale mám chuť vyzkoušet si vyjadřovací možnosti i mimo rámec kapel, experimentovat a v neposlední řadě také uskutečnit tyto představy bez tlaku komerčních požadavků na podobu projektu.“ Ukázky z hudby Drumwave si mohou zájemci stáhnout v pracovních verzích na internetových stránkách www.drumwave.cz již nyní.

Plán turné Martin Vajgl & Drumwave:
01.11. - České Budějovice, Bazilika
04.11. - Praha, Abaton (křest 2. dílu DVD školy M. Vajgla)
05.11. - Ostrava, Parník
06.11. - Brno, Fléda
07.11. - Zlín, Masters of Rock Café
08.11. - Bratislava, A4 Nultý priestor
10.11. - Ústí nad Labem, Národní dům
11.11. - Pardubice, Divadlo 29
12.11. - Olomouc, U-klub
13.11. - Plzeň, Divadlo Pod Lampou
 

zavřít