Zvrácená oslava Halloweenu v Praze

Vydáno 26.10.2008 | autor: redakce

V pátek 31. října a v sobotu 1. listopadu se v pražském klubu Matrix uskuteční Moonlight Mayhem fest, jediný festival ve východní Evropě zaměřený na žánry horrorpunk, psychobilly a gothic.

Zvrácená oslava Halloweenu v Praze Zvrácená oslava Halloweenu v Praze

Festival začíná v pátek 31. října vystoupením dvou kapel a Halloweenskou party v kostýmech. První ze skupin, polští Splendor, spojují tradiční glam s moderními vlivy, je cítít například inspirace u Marilyn Mansona. Druhou formací večera bude slovenská deathrocková legenda The Last Days of Jesus, jejíž prezentace a agresivní zvuk si získal uznání nejen na deathrockové a gotické scéně, ale i mezi punkery či milovníky psychobilly. Následovat bude taneční afterparty.

 


Sobotní večer odstartuje nejmladší pražská psychobilly formace The Rocket Dogz, kterou vystřídají hell-rockeři Phantoms on Fire. Poté pustí divákům žilou skotské monstrum Karloff, následované strašidelnými, kostmi chřestícími surfery Zombina and The Skeletons. Ty přepadne italské psychobilly Evil Devil, známé pro svůj tvrdý zvuk, charisma zpěváka AngelFace a předělávku Madonnina hitu La Isla Bonita. Jako hlavní host večera vystoupí horrorpunková hvězda Blitzkid.

zavřít