Woody Allen se chystá do Prahy

Vydáno 14.11.2008 | autor: redakce

Již příští měsíc 20. prosince se Praha dočká premiérové návštěvy světově proslulého režiséra, herce, scénáristy a hlavně muzikanta Woody Allena a jeho kapely New Orleans Jazz Band.

Woody Allen se chystá do Prahy Woody Allen se chystá do Prahy

V dnešních dnech se sice veškerý zájem točí ohledně nového filmu Woody Allena Vicky Cristina Barcelona, v Kongresovém centru Praha ovšem půjde čistě o jazz. Představí se kapela, která již po mnoho let koncertuje každé pondělí na Manhattanu a to v tomto složení: Woody Allen (klarinet), Eddy Davis (banjo), Conal Fowkes (piano), Greg Cohen (basa), John Gill (bubny), Simon Wettenhall (trumpeta), Jerry Zigmont (trombon).

Woody Allen se proslavil především díky svému filmovému dílu. V šedesátých letech krátce vystupoval jako pódiový komik. V těchto představením uplatňoval svůj netradiční smysl pro humor stejně, jako později ve svých filmech. K dnešnímu dni má na kontě neuvěřitelných 48 filmů, na kterých se podílel buď jak scénárista, režisér, herec nebo hudební skladatel. Woody Allen byl dvakrát ženatý, jeho třetí žena Soon-Yi přijede společně s ním na premiérovou návštěvu České republiky.

zavřít