Stereo MCs: v Praze už za pár dní

Vydáno 17.11.2008 | autor: redakce

Brixtonská partička Stereo MCs se vrací. Jejich další koncert v české metropoli proběhne jen pár měsíců poté, co kapela přivedla na svět novou nahrávku Double Bubble.

Stereo MCs: v Praze už za pár dní Stereo MCs: v Praze už za pár dní

Jádrem formace se už koncem 80. let stali Rob Birch a Nick Hallam. Na prvním albu 33-45-78 poskytli britským fanouškům rapu alternativu, která promlouvala o tom, jaký je život na jejich straně oceánu. Zakrátko je však čekal i úspěch v Americe - píseň Elevate My Mind byla prvním britským crossoverem taneční hudby a hip hopu, který se probojoval do amerického singlového žebříčku. Pak už stačil jen houpavý hit Connected a Stereo MCs se stali mezinárodně uznávanými muzikanty, vystupujícími po boku U2 i Happy Mondays.

V roce 2008 vydávají Stereo MCs nové album. Po dvou letech na turné, za gramofony i ve svém Frontline Studiu vychází Double Bubble. Osvěžit zvuk Stereo MCs tentokrát pomohl devatenáctiletý producent Tic Toc, na kterého Rob Birch náhodou natrefil v jedné z brixtonských náleven. Nové pecky i staré oblíbené věci od Stereo MCs uslyšíte živě už tento měsíc, v neděli 30. listopadu v pražském klubu Roxy.

zavřít