The Wedding Present míří do Prahy

Vydáno 21.11.2008 | autor: redakce

The Wedding Present vydávají po třech letech nové album. Jmenuje se El Rey a je prvním počinem nového britského labelu Vibrant.

The Wedding Present míří do Prahy The Wedding Present míří do Prahy

Vydání alba předcházel singl The Thing I Like Best About Him Is His Girlfriend, který je od 5. května k dispozici pouze jako mp3 ke stažení, a to hned ve čtyřech verzích. Kapela se po osmileté pauze vrátila v roce 2004 nahrávkou Take Fountain. Toto album ukázalo, že kapela neztratila nic z oné drásavé úzkosti, se kterou vtrhla na scénu v roce 1985 debutem George Best. Aktuální deska El Rey byla napsána v době, kdy David Gedge pobýval v Los Angeles.

V rozhovoru o El Rey pro časopis Mojo Gedge uvádí: “V Západním Hollywoodu žiju už asi rok, a přestože nechci tvrdit, že toto je moje ‘L.A.’ album, je tady pár odkazů. Řekl bych, že témata jsou chtíč, žárlivost, zrada, lítost, posedlost, superhrdinové... obvyklé věci. Rozhodli jsme se tentokrát nahrávat se Stevem, protože nové písně zněly velmi kytarově a celkem temně. Bylo to dobré. Jak si asi dokážete představit, Albini se vyzná.

The Wedding Present představí novou desku i straší songy pražskému publiku v pondělí 24. listopadu na koncertu v Lucerna Music Baru.

zavřít