Jordi Torrens připravuje album

Vydáno 22.11.2008 | autor: redakce

Španělský jazzový kytarista Jordi Torrens bude natáčet s bandem Quarteto Transitorio a akordeonistou Arrigem Tomasim.

Jordi Torrens připravuje album Jordi Torrens připravuje album

Jordi Torrens prošel výbornou koncertní praxí. Celé čtvrt století doprovázel na světových pódiích největší hvězdy nám dost vzdálené hispánské a latinoamerické muziky, jako jsou například Armando Manzanero, Olga Guillot, Dyango, Moncho, Joan Manuel Serrat, Parrita, Ketama a Mayte Martin.

 


Mezníkem v Torrensově kariéře byl rok 2003, kdy se rozhodl soustředit výhradně na vlastní hudební tvorbu. Začat pracovat na trojici svých sólových alb (Com gent a la lluna, Bolleros de ida y vuelta, Vivir el momento) a zároveň vydal hudební praktika pod názvem Armonia moderna y otros Cuentos, která jsou nyní hojně využívaným zdrojem informací pro začínající španělské muzikanty
 
V Praze poprvé vystoupil v září 2007 v klubech Reduta a Metropolitan Jazz club. Druhé miniturné proběhlo úspěšně na jaře letošního roku, kdy hrál například pro publikum v koncertní síní Atrium. Solečníkem mu přitom byla kytara Framus Mayfield a doprovodem pražský soubor String Time Acousti Band. Jordi Torrens plánuje v Praze další koncerty a také natáčení nového CD se španělským bandem Quarteto Transitorio a s jazzovým akordeonistou Arrigem Tomasim.

 

www.jorditorrens.com

zavřít