Švédští rockeři Witchcraft v Praze

Vydáno 01.12.2008 | autor: redakce

Švédská kapela Witchcraft, přezdívaná za novodobé Led Zeppelin, předvede svůj "retro" rock 5. prosince v pražském klubu Exit Chmelnice.

Švédští rockeři Witchcraft v Praze Švédští rockeři Witchcraft v Praze

Pánové z Witchcraft charakterizují svou skupinu jako „retro-doom-psycho-folk band“. Hudba, kterou Witchcraft produkují, je kombinací heavy rytmů ala Black Sabbath a Pentagram a psycho-folkrockových elementů méně známých spolků, jako byly Leaf Hound, Comus nebo Captain Beyond. Witchcraft založil v roce 2000 kytarista a zpěvák Magnus Pelander, jehož původní záměr byl pouze nahrát singl jako poctu pro legendární kapelu Pentagram.

Název singlu byl No Angel or Demon a hned od jeho vydání v roce 2002 se počítá strmá kariéra této švédské formace. Následovalo debutové album z roku 2004, na které o rok později navázala deska Firewood. Největšího úspěchu ve své kariéře však kapela dosáhla se svým třetím počinem z roku 2007 s názvem The Alchemist. V létě 2008 přišlo velké americké turné a následně účast na mamutím Ozzfestu, kam byli Witchcraft vybráni jako „současná nejlepší švédská kapela“. A protože se Američanům „švédští Zeppelini“ líbí, zúčastnila se kapela i turné Lollapalooza, kde vystupovala mj. po boku Black Kids.

zavřít